Ημερίδα Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων

ΟΣΥΜΙΚ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ) Ημερίδα «Ανάπτυξη πρωτογενή τομέα στα μικρά Κυκλαδονήσια» Ίδρυμα Ευγενίδου Σάββατο 16 Μαΐου 2015 είσοδος ελεύθερη  

    Η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων στην οποία εκπροσωπούνται 22 πολιτιστικοί σύλλογοι από 18 νησιά των Κυκλάδων οργανώνει ημερίδα στις 16 Μαΐου ημέρα Σάββατο από ώρα 9.30 έως 16.00 με «Ανάπτυξη πρωτογενή τομέα στα μικρά Κυκλαδονήσια».

    Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Λεωφόρο Συγγρού 387 Π.Φάληρο και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ιδίου ιδρύματος και υποστηρίζεται από το δίκτυο νησιωτικών επιμελητήριων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του επιμελητηριακού ομίλου ανάπτυξης Ελληνικών νήσων και του επιμελητήριου Κυκλάδων.

     Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν μέσα από ξεχωριστά παραδείγματα οι ρεαλιστικές δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά των Κυκλάδων. Για τον σκοπό αυτό στην ημερίδα έχουν κληθεί να καταθέσουν την εμπειρία τους άνθρωποι οι οποίοι ήδη μπορούν να παρουσιάσουν ένα σημαντικό έργο στον πρωτογενή τομέα καθώς επίσης και επιστήμονες που ασχολούνται τόσο με την καινοτομία και την ερευνά αλλά και με την χρήση επενδυτικών εργαλείων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ημερίδα όλοι οι συμπατριώτες μας ευρισκόμενοι στα νησιά ή έχουν την επιθυμία να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους.