Δυνατότητα Συμμέτοχής Αναφαίων από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στις φετινές εκλογές του Συνδέσμου των Απανταχού Αναφαίων.

Αγαπητοί Πατριώτες,

Όπως ήδη θυμάστε στις εκλογές του 2016 ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων ανανέωσε και επικαιροποίησε το καταστατικό του. Μια από της αλλαγές που επιφέρει το νέο καταστατικό μας είναι και η δυνατότητα για την συμμετοχή στις αρχαιρεσίες σε όλους τους απανταχού Αναφαίους είτε ζουν στην Αθήνα , είτε στην Ανάφη, είτε σε άλλο μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου.

Είναι σημαντικό οι Αναφαίοι που ζουν μακριά από τις 2 κύριες εστίες Αναφαίων, σε Ανάφη και Αττική, να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στα κοινά του Συνδέσμου. Με την συμμετοχή σε διαδικασίες του Συνδέσμου οι απόδημοι Αναφαίοι έρχονται πιο κοντά στον Σύνδεσμο και την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ανάφη.

Ήδη τα τελευταία χρόνια με την άνθηση της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με την είσοδο του Συνδέσμου στις τεχνολογίες αυτές, οι Αναφαίοι είτε ζουν κοντά στον Σύνδεσμο είτε ζουν στην άλλη άκρη της γης μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τα τεκτενόμενα στον Σύνδεσμο καθώς και να επικοινωνούν και να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Η διαδικασία αυτή εκτιμάται από το ΔΣ ότι ενισχύει τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Στις επερχόμενες εκλογές ο Συνδεσμος, μέσω του καταστατικού του, πρωτοπορεί και δίνει την δυνατότητα σε Αναφαίους που ζουν μακριά να συμμετέχουν στις εκλογές με την χρήση επιστολικής ψήφου. Η δυνατότητα αυτή είναι συμβολική και αμφίδρομα τιμητική τόσο για τον Σύνδεσμο όσο και για τους Απανταχού Αναφαίους. Με την συμμετοχή αποδήμων Αναφαίων σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διαδικασίες του Συνδέσμου ενισχύονται και διατηρούνται οι δεσμοί με την ιδιαίτερη πατρίδα έστω και για την ώρα στο τυπικό τους μέρος.

Ο Σύνδεσμος μετά τις εκλογές στις 29/4/2018 θα είναι και κατ΄ όνομα και κατ΄ ουσία για πρώτη φορά, από την ίδρυση του, Σύνδεσμος των Απανταχού , σε όλο τον κόσμο δηλαδή, Αναφαίων.

Για την συμμετοχή των απόδημων Αναφαίων και των οικογενειών τους απαιτείται να γνωστοποιήσουν την πρόθεση τους στον Γραμματέα του Συνδέσμου Νικολή Γιώργο (6972035393, gnikolis@sindesmosanafis.gr) έως την 1/4/2018. Στην συνέχεια θα λάβουν οδηγίες για την συμμετοχή τους ώστε να τους αποσταλεί το υλικό που χρειάζεται στην διαδικασία.

Στην συνέχεια θα επιστέψουν την ψήφο τους ταχυδρομικά ώστε να παραδοθεί την ημέρα των αρχαιρεσιών στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης. Το ΔΣ σας περιμένει όλους να συμμετέχετε μαζικά στον Σύνδεσμο είτε κατοικείτε στην Ανάφη είτε στην Αττική είτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το ΔΣ.