Ανοικτή Επιστολή προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου των Απανταχού Αναφαίων

Ανοικτή Επιστολή προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου των Απανταχού Αναφαίων

Νικολής Γιώργος του Εμμανουήλ

georgos.nikolis@gmail.com

Άγιος, Δημήτριος, 13 Φεβρουάριου 2018

Αγαπητέ -η  Συμπατριώτη -ισσα ,

Είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι μέσω της εφημερίδας και της ιστιοσελίδας μας σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας για ένα κρίσιμο ζήτημα που μας αφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συνδέσμου στην τελευταία του συνεδρίαση, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, είχε ως θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, την διενέργεια εκλογών λόγω λήξης της θητείας του. Η ημερομηνία αποφασίστηκε ομόφωνα και εύκολα να είναι η 29η Απριλίου 2018. Αμέσως μετά, όπως συνηθίζουν τα μέλη του ΔΣ, συζήτησαν την πρόθεσή τους ή όχι για να ξανά-θέσουν  υποψηφιότητα. Με λύπη και έκπληξη διαπίστωσα ότι μόνο 2 έχουν την διάθεση και την δυνατότητα, λόγω των υποχρεώσεων τους, να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τον Σύνδεσμο. Το γεγονός αυτό είναι ταυτόχρονα λυπηρό και πρωτόγνωρο για τον Σύνδεσμο.

Αν στο γεγονός αυτό συνυπολογίσουμε ότι σε κάθε εκλογές οι νέοι υποψήφιοι είναι δύο ή το πολύ τρία άτομα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς  ότι είναι αδύνατο να συγκροτηθεί μετά την 29η Απριλίου νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο .

Βέβαια το καταστατικό του Συνδέσμου μας προβλέπει ότι σε περίπτωση που είναι αδύνατη η συμπλήρωση ψηφοδελτίου η θητεία του απερχόμενου ΔΣ επεκτείνεται για ένα χρόνο ως έχει. Αλλά τί Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι αυτό, όταν αυτοί που το απαρτίζουν θα μετέχουν σε αυτό με το ζόρι επειδή τους το επιβάλει το καταστατικό;

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο Σύνδεσμος χωρίς ΔΣ αργά ή γρήγορα θα αναστείλει την λειτουργία του και θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των συλλόγων που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι ο Σύνδεσμος να υπολειτουργεί ή ακόμα χειρότερα  να υπάρχει μόνο στις αναμνήσεις όλων.

Αγαπητέ -η  Συμπατριώτη -ισσα ,

Με αφορμή την παρούσα επιστολή σε καλώ προσωπικά:

  • να αναρωτηθείς αν θέλεις να συνεχίσει ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων την λειτουργία του
  • να εκτιμήσεις αν ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων πρέπει να διαφυλάξει τα 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και ιστορίας του (ακόμα και την περίοδο της κατοχής!)
  • να αναλογιστείς αν ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων έχει ακόμα να προσφέρει στους πατριώτες και της πατριώτισσες
  • να αποφασίσεις αν ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων πρέπει να υπάρχει για να διαφυλάττει και να προάγει την πολιτιστική κληρονομία της  Ανάφης.

Αγαπητέ -η  Συμπατριώτη -ισσα ,

Με  την παρούσα επιστολή σε προσκαλώ να θέσεις υποψηφιότητα στο νέο ΔΣ του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων μπορεί να λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει μαζική συμμετοχή. Χωρίς και την συμμετοχή σου δεν θα υπάρχει ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων.  Είναι τόσο απλό!

Η συμμετοχή στο ΔΣ του Συνδέσμου δεν απαιτεί μόρφωση και σπουδές. Δεν απαιτεί επίσης πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης. Ένα απλό μέλος του ΔΣ πρέπει να αφιερώσει στον Σύνδεσμο χρόνο ίσο με αυτόν που χρειάζεται για να πάει για έναν καφέ με τους φίλους του μία φορά το μήνα. Σε καλώ, έναν έναν προσωπικά, μια φορά τον μήνα για καφέ στον Σύνδεσμο των Απανταχού Αναφαίων, στο σπίτι όλων των Αναφαίων.

Η συμμετοχή στο ΔΣ του Συνδέσμου απαιτεί ένα μόνο πράγμα: αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και θέληση για ενασχόληση με τα κοινά.

Σε καλώ, έναν έναν προσωπικά, όχι μόνο να διασφαλίσουμε μαζί την λειτουργία του Συνδέσμου αλλά με τον αέρα των νέων προσώπων να κάνουμε τον Σύνδεσμο ακόμη πιο μεγάλο και πιο σπουδαίο.

Σε καλώ να φέρεις τις ιδέες σου και τις προτάσεις σου που ίσως οι παλαιότεροι δεν σκέφτηκαν και έχεις σκεφτεί εσύ.

Με την ελπίδα ότι δεν θα γυρίσεις την πλάτη στον Σύνδεσμο της ιδιαίτερης πατρίδας σου σε περιμένω να δηλώσεις υποψηφιότητα στις εκλογές του Απριλίου.

Θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς ,

Νικολής Γιώργος του Εμμανουήλ

ΥΓ. Το παραπάνω κείμενο περιέχει προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου και είναι σύμφωνο με το άρθρο 20.Α παρ 3 και 4. του καταστατικού του Συνδέσμου, περί δημοσίευσης προσωπικού άρθρου στην εφημερίδα και την ιστιοσελίδα του Συνδέσμου.

(Μετά την ανάγνωση της επιστολής στην συνεδρίαση της 23ης /2 /2018 η επιστολή προσυπογράφεται από τους Γαβαλά Φλώρα, Χάλαρης Παναγιώτης, Νικολής Ματθαίος, Ρούσσος Παναγιώτης, Πελέκη Μαρία, Πατηνιώτης Γιαννης)